Søk i denne bloggen

søndag 22. november 2015

Æ kan bake: Gresskar muffins med kanel frosting


Jeg lagde disse til halloween, men de er virkelig ikke halloweenspesifikke. Du kan vel trygt si at de er mer høstlige enn noe annet, og det er da gresskaret og krydderet som gjør hele muffinsen til høst. Siden de ble så pass vellykka som de gjorde så tenkte jeg at det virkelig var greit å lage dem en gang til. Og denne gangen vil jeg gjerne dele oppskriften med dere også.

Aller først så trenger du dette:
280g mel
2 ts kanel
1/4 ts muskat
1/4 ts ingefær
1/4 ts nellik
1/4 ts salt
1 ss bakepulver
1/2 ts natron
110g smør, romtemperert
200g finmalt sukker (caster sugar)
5 ss mykt, bruntsukker
2 egg, romtemperert
180ml melk
250g gresskarpuré*




Frosting:
200g kremost, myk
50g smør, romtemperert
350g melis
1 ts vaniljeekstrakt**
1 ts kanel



Det er mulig å lage denne oppskriften mer magevenlig ved å bytte ut vanlig hvetemel med spelt og kremosten med en laktosefri. Som jeg gjør her.

Aller først så er det viktig å passe på at alle kjøleskapsingredienser er romtemperert, hvis ikke så har ting lett for å skille seg. En selvlært erfaring. La det ligge på benken et par timer før du tenker på å bake.


Sett ovenen på 190 grader. Se bort i fra en litt skitten ovn.




Sikt alle de tørre ingediensene, bortsett fra det hvite sukkeret i en bolle og sett denne til siden. Det inkluderer altså mel, krydder, salt, bakepulver og natron. Ha det brune sukkeret på toppen. Sett den til sides enn så lenge.




Ha smøret og sukkeret i en bolle og bruk en mikser eller kjøkkenmaskin til å vispe dette til en lett krem. Har du en Kenwoodmaskin er min erfaring at K-kroken er den mest effektive.




Tilsett 2 egg, disse må være romtempererte hvis ikke skiller hele massen seg.



Ha oppi gresskarpuréen.


Tilsett melken gradvis, så det ikke sputer og miks alt godt.


Da er det på tide å mikse det tørre i. Her er det greit å vite at det ikke er smart å ha alt oppi med en gang, men litt og litt. Når alt det tørre et oppi så la det mikses godt. For å være helt sikker på at alt er mikset er det greit å sjekke ved å ta en slikkepott langs kantene på bollen.




Neste steg blir å gjøre klar muffinsformene, og om du ikke har et muffinsbrett så er det helti orden. 
De vil bare få en litt mer tilfeldig form. Her snakker jeg av erfaring.



Stek muffinsene i 20-25minutter.


Nå er det tid for å lage frostingen og den er lett som en lek. Ha en ren bolle i kjøkkenmaskinen og  pass på å ha ballongvispen som følger med på for å få et luftig resultat. Visp smør og kremost til det er blandet.




Ha melis oppi litt etter litt.


Ha oppi vaniljepulver og kanel. 



Bland det hele godt og vent på at muffinsene skal bli kalde nok.


For å få på frostingen kan du enten ha den i en sprøytepose eller du kan bruke en kniv å smøre det på så godt du kan. Begge deler funker, det er bare utseende som blir forskjellig.



Og det var det hele. Og jeg lover deg disse er gode! Og det kommer fra meg som i utgangspunket ikke er glad i muffins, da de fort blir tørre. Nå inneholder disse gresskarpuré som virkelig gjør at de holder på fuktigheten.

* Denne har jeg kjøpt på iHerb.com. Jeg har ikke klart å finne gresskarpuré i butikk til nå, men jeg går ut i fra at velassorterte butikker har noe som kan ligne.
**Jeg har ikke klart å finne vaniljeekstrakt, men bruker vaniljepulver laget på skikkelig burbonvanilje for å få mest mulig smak. Det er også mulig å bruke vaniljestang for å få til rett smak. Det handler egentlig bare om å smake seg fram til en syns det er perfekt.

Om du syns det er litt kjedelig å bare se på bilder og lese en oppskrift så kan du se vidoen hvor jeg fikk oppskriften fra under her.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar